Пролетно дърво – free printable

Седмица след поста с пролетните карти с числа, днес, заедно с Цвети от Kinderlist ви даваме обемно пролетно дърво, което тя конструира, а аз илюстрирах. След като споделих картите с числата, Цвети даде идея да вадим тежката артилерия и да създадем триизмерен декор за игра и така се роди дървото – пълно с живот и готово да се превърне в герой за приказки, научни разговори, поле за броене или покана за разговор на тема сезони.

Е, може да сме в карантина, но това не значи, че не можем да вкараме пролетта и настроението при нас чрез интересни занимания и игри, а както е ясно, децата вкъщи имат нужда от нови и нови занятия. Разгледайте блога на Цвети за още страхотни идеи за игри за мъници.

Това е втората ни колаборация – през есента създадохме горските маски – можете да ги включите в игрите с дървото за още повече забава!

В клоните на нашето дърво, ще намерите цветя, кълвач, сойка, лястовички, пчели, калинки, гнездо с яйчица, катеричка и дори… мартеница – подобаващо, като за първа пролет. 🌱❤️
Дървото можете да сглобите в два варианта – с цветна корона или със зелена, като можете да направите короната от повече елементи, ако разпечатате страниците с корони в повече бройки.

Нашия принтер се е поизчерпал от към тонер и дървото ни не е в най-пълния цвят (иронията😒), но въпреки това, за Зара беше доста интересно да го украсява. При първа удобна възможност бих го принтирала на картон в размер А3 – така става два пъти по-голямо и може спокойно да си бъде част от интериора на детската стая. С Цвети сме решили да подготвяме такива дървета за всеки сезон, така че – очаквайте 🤩

При сглобяването бих дала препоръка да подлепите ствола с картон, за да стане конструкцията по-стабилна. Вижте инструкциите за сглобяване в поста на Цвети тук:

Дървото можете да изтеглите от тук.

Какви активности бихте направили вие с дървото? Тагвайте ни в инстаграм с @g_boeva и @kinderlist, за да ви се радваме и да ви споделим.

Весели игри!

💛

One thought on “Пролетно дърво – free printable

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s