Пролетта в числа – карти с числа от 1 до 10 – free printable

Какво се получава, когато смесиш пролет и числа в ресурс за игра за любопитни мъници? Ето тези занимателни карти, с които можем да учим числата от 1 до 10 и да говорим за настъпващата пролет. Можете да изтеглите файла безплатно в края на поста.

Искаше ми се да направя пролетен лов на съкровища, но се притеснявах, че ще се препокрива до голяма степен с този, който направихме със Сияна през есента. И понеже не обичам да се повтарям, и не ми се занимава с половинчати неща, направих тези карти, плюс страничка за упражняване на изписване на числата от 1 до 10. 

С тях също могат да се играят мемори игри, или да се съчетаят с опознавателни активности, като например тези, които ми идват на ум на първо четене:

Цъфнало дърво – кои дървета цъфтят и защо? Да нарисуваме разцъфнало дърво с клечки за уши и боички;

Лястовички – какво са прелетни птици, какви са гнездата на лястовиците, какви други видове лястовици има. Да научим стихче или песен за лястовичките и пролетта.

Зелени листа – как така листата на дърветата сменят цветовете си и какво е хлорофил? Можем да съберем зелени листа и да апликираме и рисуваме с тях.

Следи от лапи – тук на помощ идват енциклопедии за животните – какви други следи можем да видим в гората? Можем да си направим печати на лапички от картоф или фоум. Ако имаме домашен любимец обръщаме внимание – какви следи оставя той?

Гнездо с яйца – освен яйцата на кокошките, които сме виждали и консумираме най-често, какви други яйца има – цветове и размери? Какви са гнездата на птиците? Разбира се, не пропускаме и великденското боядисване на яйца.

Точици – рисуване, украсяване с точки с бои и клечки за уши.

Капки – кръговрат на водата, дъжд, метеорология – още на тази тема предстои да пусна като самостоятелен ресурс скоро. Напомням, че и в таблата за азбуката също е засегната темата за климата.

Пчели – как печелите правят мед, какво представляват кошерите им, възможно ли е да има пролет без тях, защо пчелите са толкова важни. 

Бобчета – да засадим бобчета и да наблюдаваме тяхното развитие. Същото упражнение може да се направи с всякакви семена, чесън и пр.

Теменужки – едни от първите пролетни цветя – дребни, но красиви и ароматни. Какви други ранни предвестници на пролетта можем да намерим и как изглеждат те.

Надявам се, че картите ще ви бъдат полезни. Споделете какви игри вие сте измислили с тях и ме тагвайте в инстаграм с @g_boeva, за да ви видя и споделя в стори.

Стойте вкъщи, пазете се и играйте повече!

💛

Можете да изтеглите пролетните карти с числа тук.

Ако искате да подкрепите работата ми с дарение,

можете да го направите в Ko-Fi тук:

www.ko-fi.com/gerganaboeva

3 thoughts on “Пролетта в числа – карти с числа от 1 до 10 – free printable

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s