Азбуката за деца – Буква „Б“ – free printable

Дойде ред и на буква Б от малкия ми проект за учене на азбуката – можете да изтеглите безплатен pdf с таблото в края на поста.

Ще видите, че в таблото отново присъства момиченцето от това за буква А – Анна. От тук нататък малката Анна ще послужи да илюстрира неща, които не можем да обясним с една дума. Без повече приказки – ето думите и активностите за буква Б:

Балерина – за малките момиченца балетът е нещо наистина интересно – екипът, туфлите и кокчето са само част от вълнението, а те обичат да влизат в роля, да опитват нови неща и да бъдат като по-големите. Запознахме Зара с балета, когато тя беше на 2 години – купихме екип от Декатлон и започнахме да и пускаме клипове от детски школи в youtube. На нея ѝ допадна много и в момента посещава школа в читалището в квартала.

Будилник – какво е време и как го измерваме, защо използваме будилник? Намерихме малко будилниче в Юск, с което навиваме аларми – за сутрешно ставане, когато идва време за балет и пр.

Боб – едно от забавните упражнения – класическо засаждане на бобчета и проследяване на развитието на растениети – от малко бобче. Освен това правихме форми и фигури от бобчета в кинетичен пясък и пластилин.

Бръмбар – посещение в природонаучния музей и етажа с насекомите, какво са бръмбарите, какви видове има, колко голям е най-големия бръмбар, колко малък е най-малкия, любопитни факти за развитието им. Любопитни видове бръмбари.

България – нашата родина, къде се намира тя – част от кой континент е и къде е тя на глобуса, какво е знаме и какво е нашето, къде е Черно море, къде живеем ние, къде живеят роднините ни. Тук могат да се използват всякакви идеи за всякакви занимания, традиции, музеи, песни и пр.

Билки – какво са билките, как се сушат и за какво ги използваме – правиме чай от различни билки.

Библиотека – Все още не сме отбелязали тази активност като изпълнена, но идеята е да направим разходка в библиотеката и заемем книги, също да посетим събитие за деца там. Календара на Столична библиотека е тук.

Билет – какво са билети, за какво ги използваме и до какво ни дават достъп те. Ние събирахме билети – от зоопарка, Музейко, от градския транспорт, от киното и театъра и после разглеждам къде сме били и какво сме видели.

Боа – моето „великденско яйце“ в таблото и начин да представя на Зара „Малкият принц“. А какво е боа и какво прави тя – въпрос на интерпретация 🙂

Бижу – покана за изработване на малко бижу, с което да се украсим. Зара направи огърлици за всеки един от нас и настоя да ги носим, защото имат вълшебни сили. Какво по мило и сладко от това?

Благодарностблагодаря е една от най-хубавите думи и съм щастлива, че Зара много често я използва. За какво можем да бъдем благодарни, освен за ежедневните неща? Че сме семейство, че сме здрави, че имаме книжки за четене, музеи за посещаване, ресурси за използване, че можем да учим и да растем заедно. За какво можем да бъдем благодарни според детето – попитайте го, ще се изненадате.

Бинокъл – имаме малък бинокъл, който често взимаме с нас, когато излизаме навън – какво е близо и какво е далеч? Заниманията могат да се комбинират и с лупа. Защо хората носят очила? Какво е микроскоп? От какво са направени лещите и можем ли да видим звездите?

Надявам се, че таблото ще ви бъде полезно в игрите с вашите деца. Ще се радвам да ми споделите, какви занимания вие бихте изпълнили с думите по буква Б. Тагвайте ме в instagram @G_boeva, за да ви видя и споделя. Можете да ме намерите във Facebook тук: Letters From Mom

Можете да изтеглите безплатния файл за разпечатване за буква Б тук

Ако искате да подкрепите работата ми с дарение,

можете да го направите в Ko-Fi тук:

www.ko-fi.com/gerganaboeva

View this post on Instagram

Днес работихме по таблото за буква “Б” – и Зара и Мартин се включиха в това експериментално “засаждане” на леща и какаови зърна – long story short – оказа се, че нямаме боб, та садихме каквото намерих в шкафа. 🙈 Зара нарисува бобче, сама написа буква Б и си приготви три буркана – постила памучета, слага семената, след това ги “завива” с ново памуче и полива с малката лейка. Мартин също си направи буркан с леща. Разгледахме снимки на различни видове боб, видяхме растението на боба, шушулките и цветовете. Упражнението се хареса и определено ще се повтори 🙂 Очаквайте скоро безплатен файл за буква Б в блога 💛. . . . . . . . . #sensoryplayideas #letthemplay #learnthroughplay #playmatters #earlyyears #earlylearning #playislearning #playbasedlearning #preschoolplay #talentedbg #направисам #задеца #thedocumentaryapproach #vscobulgaria #vscovisuals #shared_joy #абвзадеца #bulgarianblogger #bulgarianbloggers #preschoolactivity #preschoolathome #eyfs #sensoryplay #the_sugar_jar #invitationtoplay #playtolearn #earlylearning101 #funforkids #activitiesforkids #earlychildhoodeducation

A post shared by ⋒ Gergana ⋒ (@g_boeva) on

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s