Азбуката за деца – Free printable – буква „А“

Много харесахте идеята ми за учене на азбуката, някои от вас ми писаха, че я искат. Тук ще намерите буква „А“ – можете да я изтеглите като безплатен pdf в края на поста.

Зара е на 4 години и за момента проявява голям интерес към тези тематични занимания, а идеите за тях, които стоят зад подбора на думички са:

„Анна“ – момиченце, което планирам да присъства във всяко следващо пано – за буква „Б“ Анна изобразява благодарност. Избрах това име, защото представлява палиндром – чете се по един и същи начин от ляво надясно и обратно, което предполагам би изглеждало любопитно за детето.

„Автобус“ – кое малко дете не харесва автобуси? 🙂 Возим се в автобуса, пеем песничката „Колелата на автобуса се въртят“.

„Аромат“ – ароматът е нещо, което е там, но не се вижда. Обясняваме за миризмите и ароматите, както и за изпаренията. Можем да приготвим напитка заедно и да коментираме какво усещаме, като я помиришем.

„Април“ – Говорим за календара и намираме месеците, които започват с буква А. Задраскваме дните до рожденния ден на детето, отбелязваме празниците и говорим за това какви са, как празнуваме и пр. Темата е благодатна.

„Авокадо“ – Авокадото е приятно за малките деца от тактилна гледна точки – има грапава кора, а мека и кашеста вътрешност. Можем да приготвим нещо с него, да посадим костилката му, да намерим на картата къде расте и да видим неговото дърво как изглежда.

„Агне“ – защото всички деца харесват агънца. 😃 Говорим за вълната, творим с нея. Можем да си забъркаме десерт с овче мляко и да отидем да погледаме истински овчици и агънца.

„Африка“ – намираме нейното място на глобуса, гледаме научно популярно филмче за Африка, саваната, дивите животни, посещаваме зоопарка и отбелязваме кои са африканските животни, които сме видели и научаваме нещо интересно за тях. Играем с обемни фигури, гледахме и „Цар лъв“.

„Айфеловата кула“ – намираме Париж на картата и научаваме защо, как и кога е построена Айфеловата кула.

„Адрес“ – научаваме, че можем да изпращаме неща до други хора – ние написахме писмо до братовчедката на Зара и отидохме да го пуснем по пощата. Какво място е пощата, какво прави пощальона, защо адресът е толкова важен.

„Облак“ – с облаците можем да започнем да обясняваме какво е атмосферата и какво представлява кръговрата на водата. Можем да играем на игра за въображение на какво прилича облачето в небето и къде отива.

„Нула“ – какво е това нещо, което представлява нищо и как го отбелязваме. Можем да изиграем проста игра с ябълки например.

„Айсберг“ – играем с лед, научаваме, че на земята има цели места покрити с лед, къде живеят пингвините и къде белите мечки. Тук отново можем да говорим за кръговрата на водата, да използваме глобуса, да направим експерименти с лед и пр..

Това са моите предложения за буква „А“ – да учим нови неща, чрез занятия, наблюдение и игри! ❤

Можете да използвате книжки и енциклопедии, с които да доразвиете занятията.

Надявам се, че ще ви бъда полезна в заниманията с вашите мъници. Тагвайте ме в instagram @G_boeva, за да ви видя и споделя. Можете да ме намерите във Facebook тук: Letters From Mom

Весели игри!

Ако искате да подкрепите работата ми с дарение,

можете да го направите в Ko-Fi тук:

www.ko-fi.com/gerganaboeva

One thought on “Азбуката за деца – Free printable – буква „А“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s